/ БГНЕС
Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички хора, демонстриращи агресия или неуважително отношение спрямо органите на реда. Това става ясно от съобщение до медиите, разпространено от синдикатите. Двама полицаи пострадаха вчера по време на вечното дерби Левски-ЦСКА в столицата. Наложи се на пострадала служителка на реда да бъде направена очна операция, а дали и в каква степен тя ще загуби зрението си, ще стане ясно след месеци.  
 

Кървав инцидент на дербито между ЦСКА и Левски, раниха полицайка

Причината за искането е "трайната тенденция за увеличаване на броя на пострадалите полицаи в резултат на умишлени действия на граждани срещу тях и грубо незачитане на законовите норми".
 

В позицията си синдикатите изразяват пълна подкрепа и съпричастност към служителката на МВР, която изпълнявайки служебните си задължения, получи тежки наранявания по време на футболната среща между отборите на ЦСКА и Левски.
 

Два часа оперираха ранената полицайка, няма да загуби окото си (ВИДЕО)

От най-голямата синдикална организация настояват да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност, която ако бъде нарушена, то представителите на държавата в лицето на полицията да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства.
 
Синдикатите допълват, че инцидентът по време на вчерашния мач е "част от ширещ се по стадиони и улици терор", който е насочен срещу закона, морала и цялото общество и срещу него институциите и обществото трябва да са единни.
 
Окървавеният мач между Левски и ЦСКА влезе в световните агенции

Кръв и грозни сцени помрачиха дербито между ЦСКА и Левски
от 30-ия кръг на Първа лига в сряда. Двама полицейски служители пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на сектор "Б" по време на мача. Те бяха откарани в болнично заведение за оказване на медицинска помощ. Наложи се операция на окото на ранена служителка на реда. От ИСУЛ, където тя е настанена, съобщиха, че състоянието на жената е стабилно. От лечебното заведение допълниха, че предстоят още оперативни интервенции. Дали и в каква степен ще има загуба на зрението на пострадалата жена, ще стане известно след четири до шест месеца, допълниха специалистите.