/ iStock
Изтеглят от пазара продукти на Kinder, произведени в завода в Белгия, без значение от срока на годност и партидата. Това съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните. Причината е разследването за възможно замърсяване със салмонела.

От Ferrero обаче уточниха, че става въпрос за шоколадови яйца Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schokobons, Kinder Maxi Mix и Kinder Happy Moments, произведени единствено в конкретната фабрика в Белгия, които компанията изтегля доброволно.

"На завода в Арлон се падат около 7% от общия обем на продуктите Kinder, произвеждани в световен мащаб на годишна база", се казва още в официалното становище на компанията производител. 

Дейността на завода в Арлон е преустановена. Продуктите на Kinder, произведени в други фабрики, например в Полша, остават на пазара. Още преди дни от компанията производител съобщиха, че започват доброволно изтегляне, за да са сигурни в безопасността на храните, въпреки че до момента нито един от продуктите им  не е дал положителен резултат за салмонела.
БАБХ