/ БГНЕС
Соцлидерката прекара седмица на лечение в болницата на ген. Мутафчийски
Соцлидерката Корнелия Никова е изписана от ВМА, където в продължение на седмица бе лекувана от коронавирус. Тя ще продължи лечението си от вкъщи.

"Веднага след като състоянието на Корнелия Нинова се стабилизира, тя бе изписана от болницата, където бе настанена миналия петък за лечение от COVID-19. Лечението на лидера на БСП ще продължи в домашни условия", съобщиха от партията.

В идните дни Нинова ще възстанови работния си процес, като ще проведе онлайн заседания с Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на Парламентарната група на „БСП за България“, допълват от БСП.

Соцлидерката бе настанена в инфекциозната клиника на Военномедицинска академия в самостоятелна стая, където, вече по нейните думи, четири дни е била включена на системи.

Приемът й в лечебното заведение миналия петък, ръководено от ген. Мутафчийски, съвпадна с първоначалната криза за легла и линейки в София, като и обществената реакция не закъсня. Мнозина припомняха, че именно политиците от БСП неглижираха епидемията, отправяха критики в предишните месеци към тогавашния ръководител на щаба и твърдяха, че им заглушават свободата на словото с предпазните маски.