Столичният кмет Йорданка Фандъкова
Столичният кмет Йорданка Фандъкова / БГНЕС, архив
Столичната община изгражда първото обособено скоростно трасе за споделено движение на автобуси и трамваи. Това сподели във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова. То е по бул. „Константин Величков“ и бул. „Възкресение“, в участъка от пазара в „Красна поляна“ до бул. „Сливница“.

Автобусите по линии №11, 60, 72, 102, 83, 45 и 77 и трамваите №11, 22, 3 ще се движат по общо трасе и ще спират на общи спирки. За по-голям комфорт и безопасност на пътниците се изграждат нови перони на спирките, обясни градоначалникът.
 
 

Изграждаме първото обособено скоростно трасе за споделено движение на автобуси и трамваи по бул. „Константин Величков“ и...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Понеделник, 25 юни 2018 г.
С обособеното трасе ще се избегнат закъсненията, които се трупат в този участък от градския транспорт, които по данни на Центъра за градска мобилност са около 10 минути.

Следващото обособено трасе, което се предвижда да бъде изградено, ще е по бул. "Мадрид“, където има споделено движение на трамваи и автобуси. Анализират се всички варианти за изграждане на такива трасета и нови бус ленти, където инфраструктурата го позволява, сподели градоначалникът.

Обособените трасета са част от мерките, с които се цели да се направи градският транспорт по-бърз и независим от останалия трафик, подчерта Фандъкова.