Съпредседателят на "Демократична България" призовава коалицията за правителствена програма, която да подобри ефективността и комуникацията
Правителството има нужда от ясни систематизирани приоритети, върху които да се фокусира в следващите няколко месеца, за да продължи своята ефективност от гледна точка законодателна работа и вътрешна комуникация, защото тази ефективност очевидно не е добра. Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

На 13 май призовахме да има сериозен разговор да има документ, който да ни каже, че огромното ново обстоятелство, което настъпи – войната в Украйна, как ще бъде отразено в нашите приоритети. От наша гледна точка – правителствена програма или някакъв друг документ, който ще ни подобри ефективността на нашата работа.

По думите му коалиционното споразумение е общо, докато този документ може да позволи по-голяма конкретика и ефективност. Иванов посочи, че вече е повдиган въпроса на лидерско за такъв тип документ и може да започне работа по неговото обсъждане.

"Този начин на работа е твърде хаотичен и сложен, комуникацията и ефективността не е добра и трябва да го подобрим", смята още той.