Ивайло Дражев съди община Бургас за 19,6 млн. лева
Ивайло Дражев съди община Бургас за 19,6 млн. лева / снимка: DarikNews.bg, Бургас

Иск за 19 623 000 лв срещу община Бургас е депозирал скандалният бургаски бизнесмен и бивш футболен деятел Ивайло Дражев. Молбата е внесена вчера в Административния съд в Бургас. Парите, които Дражев иска от общината, са за причинени вреди от спряната концесия на стадион „Черноморец".

Това е станало със заповед на бившия кмет Йоан Костадинов, отменена от областния управител и потвърдена като незаконосъобразна от ВАС през 2007 г. Концесията бе сключена през 2002 г. и прекратена едностранно от общината след решение на Общинския съвет. През 2004 г. съветниците гласуваха, че Дражев не изпълнява концесионните си задължения и „развалиха" 35-годишния договор с тогавашния общински съветник. Той от своя страна внесе поредица от жалби след като областният управител отмени заповедта на кмета Костадинов през 2005-а.

В момента Дражев е с мярка „задържане под стража" по дело срещу него, заведено в Районен съд-Бургас. В началото на месеца, след 6-годишна съдебна сага, той получи две години затвор за катастрофата от 1998 г., довела до смъртта на две лица и трайна инвалидизация на трето.