Искат ремонтите на големите столични булеварди да приключат до 15 септември
Искат ремонтите на големите столични булеварди да приключат до 15 септември / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

До 15 септември да бъдат ремонтирани големите столични булеварди е една от целите, които представи столичният кмет Бойко Борисов по време на днешната инспекция на ремонтните дейности по булевардите "Сливница" и "Данаил Николаев" и моста над река Владайска.

Освен за булевардите Столичната община е отпуснала допълнителни средства за ремонта на по 4 малки улички във всеки район на София. Работимпо гробищните паркове велосипедните алеи и речните корита, обясни кметът Борисов. „За първи път почистването на реките в София върви по план, много добре работят фирмите, така че се надяваме да няма наводнения. Проблемът е със софиянци, които изхвърлят гуми и битова техника в реките и просто не можем да кажем „Приключихме почистването”, защото след два-три дни влизаме пак да чистим”, каза столичният кмет.

Около 3,5 млн. лева ще струва ремонтът на платната от двете страни на булевард „Сливница”, като северното платно трябва да е готово до 15 август, а южното – до 30 август. Лентите за градския транспорт ще бъдат подсилени със специална настилка. До 13 септември трябва да завърши преасфалтирането на булевард „Данаил Николаев”, за който се предвижда и разширение, когато приключат отчуждителните процедури. Сегашната инвестиция е над 2,8 млн. лева.