Искат постоянен арест на двамата медици-изнудвачи
Искат постоянен арест на двамата медици-изнудвачи / netinfo
Пазарджишката прокуратура ще поиска утре най-тежката мярка „задържане под стража” за двамата студенти по медицина, които изнудваха за 200 000 лева млада жена и нейното семейство. Двамата възпитаници на Медицинския университет в Пловдив поискали сумата, за да посочат противоотрова, след като единият от тях поставил фалшива ваксина на 21-годишната Кристина Бързакова, майка на 7-месечно бебе.

Искането за постоянен арест на измниците ще бъде внесено сутринта и ще бъде гледано от дежурния съдия, съобщи прокурорът по делото Георги Кацаров.  Днес ще се събират допълнителни доказателства. Работи се по всички възможни версии, но основната е изнудване за пари.

Втората версия – за интимни отношения между Ангел Добрев и жертвата, която наскоро му е станала кума, е малко вероятна. Също малко вероятна изглежда и другата версия за набедяване, тъй като момичето е позволило на бъде инжектирано с така наречената ваксина. 200 000 лева изглежда нереално висока сума за семейство, което живее в панелен блок, съгласи се прокурорът по делото.

Единият от двамата извършители е дипломиран медик, каза още прокурор Кацаров, но не пожела да уточни дали това е Добрев или съучастникът му Веселин Грозев. Това е първият подобен случай в страната. От две до осем години лишаване от свобода е наказанието за подобен род престъпления.

Двамата студенти в Пловдивския медицински университет бяха задържани от пазарджишката полиция за изнудване на 21-годишната Кристина Бързакова. По разработена от тях схема от семейството на младата жена били поискани 200 000 лева със заплаха, че Кристина е инжектирана със смъртоносна инжекция. От полицията посочват, че пълните медицински изследвания са показали, че е инжектиран само физиологичен разтвор. Запознати с разследването съобщиха, че Ангел Добрев е близък познат на изнудваното семейство.