/ БГНЕС
Министър Валентин Радев ще се срещне с полицейските синдикати
Увеличение на полицейските заплати трудно ще се осъществи в рамките на сегашния бюджет. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев след днешното Национално съвещание на ръководството на МВР.
 
Полицаите се събират на национален протест на 5 юли

Според министъра исканото увеличение е основателно, но не и за всички служители, а синдикатите трябвало да предложат идеи откъде да дойдат необходимите средства.
 
Радев добави, че след няколко дни ще се срещне лично със синдикатите, които до момента успяваха да преговарят само с неговите заместници.
 
От най-големия синдикат към МВР заплашиха с протест на професионалния си празник - 5 юли, ако не се постигне съгласие за поне 15-процентово увеличение на заплатите на всички служители до края на годината, както и за преоборудване с нови униформи.

Днес ръководството на вътрешното министерство проведе национално съвещание, след което Радев обясни, че му предстои посещение в чужбина, но когато се прибере ще проведе среща със синдикатите.

Борисов нареди да се отпуснат пари за гориво и униформи на полицаите

Радев добави, че ще се срещне с тях, въпреки че той се среща чрез зам.-министъра, който е председател на Съвета за социално партньорство. "И не искам да си говорим през медиите, те обвиняват, че си говорим през медиите. Има си Съвет за социално партньорство, да говорят там", каза Радев и посочи, че процедурата е да се срещне той със заместника си.
 
"Държавата се управлява по правила, правилата са – аз съм министър на цялото министерство", посочи той и допълни, че най-големият синдикат в министерството е той.