Тошко Йорданов
Тошко Йорданов / БГНЕС
От известно време има две предвидени щуротии, които искам да спра. Едното е идеята на ГЕРБ да се премести Народното събрание в Партийния дом, където вече се изхарчиха около 40 млн. до момента. Едното е отвратителното предложение на фирмите, които са отремонтирали сградата, да бъдат индексирани със задна дата 4,5 млн. лева. Излиза с номера, че има наредба на Министерския съвет, която обаче е препоръчителна, а не задължителна. Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" (ИТН) на брифинг в парламента.

Йорданов обясни и другият проект, който според него е задвижен от администрацията и е още от времето, когато Цецка Цачева е председател на Народното събрание, е за озвучителна система, два огромни екрана и видеокамери, за да може всеки депутат да говори от място, за което са отделени 2 млн. и половина. Цялата тази щуротия да се говори от място за 240 депутата, защото в Европейският парламент така говорят, но ние не сме хиляда човека в залата, сравни Тошко Йорданов.

От есента депутатите отиват в бившия Партиен дом


"Общо 7 млн. лева да се изхарчат за такива щуротии, с ясното съзнание, че според мен ще има комисионна, е безумно", посочи той.

"Само да вметна, че около 1 млн. струваше концерта на стадион "Васил Левски", където имаше 70 хиляди човека", заяви той.

По думите му това може да стане още след Нова година или дори по-рано.