/ БГНЕС, архив
Интензивен трафик по пътища към столицата и големите градове в последния ден от седмицата. Най-натоварено е движението по пътя Кулата-София, заяви за "Дарик" Петър Соколов от "Пътна полиция".
 
Най-интензивно е движението по пътя Кулата-София, на граничните контролно-пропускателни пунктове, както и по входовете на големите градове. Засилено полицейско присъствие има в най-невралгичните точки.

24-годишна жена загина при катастрофа на пътя Габрово - Севлиево

ГКПП Капитан Петко Войвода / Христина Клисарска

За кратко в неделя следобед движението по магистрала "Хемус" в района на тунел "Топли дол" се пренасочваше заради самозапалил се автомобил. Няма пострадали при инцидента с леката кола, съобщава БТА. Тя се запалила на 50 метра след изхода на тунел "Топли дол" в посока София.  Районът беше отцепен от пътни полицаи, които още преди тунела пренасочваха движението на моторните превозни средства през Врачеш по стария път. Малко преди 16 часа бе съобщено, че движението по автомагистрала "Хемус" в района на тунела "Топли дол" е възстановено.
 
В условия на интензивен трафик шофьорите трябва да съобразят скоростта с останалите участници в движението. Анализът на последните пътни произшествия показва, че се предприемат неправилни маневри. Важно е шофьорите да спазват дистанция, за да могат при нужда да спрат своевременно, напомни Соколов.

Моторист загина при катастрофа в Пловдив

По-рано в неделя 24-годишна жена загина при катастрофа на пътя Габрово – Севлиево в района на село Враниловци, а при пътен инцидент на кръстовище в пловдивския жк „Тракия“ загина 54-годишен моторист.