Инициаторите на МИГ Крумовград отчетоха 1-годишната си дейност
Инициаторите на МИГ Крумовград отчетоха 1-годишната си дейност / netinfo
На тридневно заседание инициаторите на МИГ Крумовград – „Агенция за устойчиво развитие” направиха анализ на едногодишната си дейност и набелязаха основни цели за бъдещата си работа.

В източнородопския град среща си дадоха представители на консултантските компании „Агробул”, „АС Инженеринг”, „АС Консулт”, „ТИТ Инженеринг”, на неправителствения сектор – гражданските сдружения „Хармония”, „Заедно” и „Надежда”, Академията за европейска култура „Орфеева лира”, „Зелен свят”.

В тридневната проява участваха Асен Тюрдиев – общински съветник, и Димитър Антонов – кмет на село Аврен, като представители на местната власт, отец Александър – от страна на църковното настоятелство, Иван Дончев и Цветан Терзиев – директор на Професионалната гимназия по транспорт, като представители на образователните институции. В дискусията активно участие взе и бизнесът, представен от Момчил Карамфилов – офис мениджър на СИБанк-Крумовград, Мустафа Али – земеделски производител, Мехмед Юсеин – управител на фирма „Внимание”, Сами Али, Ахмед Юмер – бивш кмет на общината, Ангел Матушев и др.

Работната група прие доклад за извършените дейности и програма за последното тримесечие на 2008 г. Един от основните акценти в нея е установяване на работни и работещи отношения с местната изпълнителна власт и администрация.