/ БГНЕС
4275 подписа внесоха днес в ЦИК от Инициативния комитет, който издига президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова за втори мандат. Документите за регистрацията внесоха съпредседателите на Инициативния комитет - Анна Заркова, Цветеслава Гълъбова и Йордан Камджалов, както и членове на комитета.

„Аз ги подкрепих, защото те ни обединиха, нас българите, в борбата ни за справедливост, за отстояване на демократичните ценности и държавност. Те показаха и показват, че един политик може и трябва да бъде държавник. Подкрепих ги, защото те изпълняват своя най-висш човешки дълг – работа за родината и народа си” , каза пред журналисти Гълъбова.

Тя подчерта, че те ще водят позитивна кампания, без хвърляне на компромати. При атаки, обаче, щели да отвръщат.

Битката за президентския стол започна (ВИДЕО)

„Всички българи сме призвани да направим своя избор. Уважаваме всички хора, които са дръзнали да се кандидатират за държавен глава. Но сме твърдо убедени, че преди 5 години избрахме един достоен и смел президент. Бихме искали да имаме такъв президент и в останалите пет. Радев застана до своя народ, когато той излезе на площадите и поиска една по-справедлива България. Радев води много битки за нас, наш ред е да застанем зад него сега. Никой не може да направи нищо сам. Затова ние с колегите заставаме зад Радев и Йотова, вярваме им и им желаем успех”, обясни Заркова.

По думите ѝ победата на предстоящия вот е предизвестена. Тя е на страната на българите, които си искат държавата, каза тя.

"Имаме шанс на тези избори да гласуваме не за възмездие, а за подкрепа. Не защото сме отчаяни и обезверени, а защото имаме надежда, защото Радев и Йотова ни показаха накъде да вървим - свят, където властта работи според правилата и където политическите постове служат за защита на кауза", заяви Заркова и допълни: "Каузата е освобождение на България от корупцията и престъпността".

"България има нужда от стабилност. Освен това аз много харесвам човешките качества на Радев. Имаме нужда от хуманен президент и от хуманност изобщо", каза от своя страна диригентът Йордан Камджалов

От Комитета очакват победа още на първи тур.