Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това, заявява депутатът
 Или си тук, за да помогнеш на обществото, или си тук, за да помогнеш на себе си. Имам огромно уважение към Народното събрание като институция и не ми се иска да изговоря истината в този момент. А, нея я знае всеки. Това заявява депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта.

Относно разколът в коалицията, той коментира: "Каквото и да ви говорят знайте, че става въпрос за пари. Това, което стана, не е било неочаквано. Отдавна имахме индикации. Имаше хора, които от самото начало ни предупредиха, че самото участие на тези хора в коалицията е с цел да се случи именно това.  Не е изненада. Отговорите са „Капитан Андреево”, природният газ, касичките, които „обслужват” едни хора, а е трябвало парите да влязат в държавата", заявява той.

На въпрос какво би казал на хората, които твърдят, че премиерът Кирил Петков и Асен Василев лъжат, Петров отговаря: "Нямам какво да кажа. С особена сила важи изразът „Крадецът вика - дръжте крадеца”.

Ицо Хазарта с гневен коментар на критиките: А ти правиш ли го?

Той поясни с какво се занимава, откакто е в Народното събрание.

"Основното, с което се занимавам, е да помагам за образованието на деца в домове. Обикалям из страната и се срещам с тях. Повечето от нас си мислят, че тези деца имат материални мечти, а това не е така. В един от домовете имаше програма да бъде изпълнено едно желание на децата. Те поискаха да се видим и аз отидох на Бъдни вечер. Това беше най-хубавата Бъдни вечер в живота ми. Мотивирам ги да учат и да се занимават с това, което харесват.  Те имат потенциал, само някой трябва да го открие. Това, което аз правя, е да давам това, което имам", заявява той.

Относно селфито с неприличния жест към депутатите от ГЕРБ, Ицо Хазарта подчерта: "Не е това примерът. Казах го и от трибуната и го написах после. Както казах - парламентът е място, към което трябва да имаме респект. В случая аз не го показах. Защо? Защото не може да извикаш на изслушване вицепремиер и да не го слушаш. Да грухтиш, да тропаш на масата, да викаш".
NOVA