21-годишният шофьор, който причини жестоката катастрофа на автобусна спирка във Варна, е заспал зад волана. Това е признал самият той пред разследващите полицаи, съобщи гл. инспектор Петко Камбуров, началник на „Пътна полиция", съобщи NOVA.

Проверката установила, че той не е употребил алкохол или наркотици. Няма данни и за това да е карал с превишена скорост. Има книжка от три години и до момента не е извършвал сериозни нарушения на пътя. Назначени са и експертизи, които трябва да установят дали колата не е имала технически проблеми. Младият мъж е задържан за 24 часа. 

Шофьорът, блъснал хора на спирка във Варна, заспал зад волана
 

При инцидента в понеделник сутрин пострадаха две момичета на 14 години, млад мъж и още една жена. Едно от децата е в кома. В реанимация е настанен и 27-годишен мъж с травма на главата и счупени крайници. Другото момиче е в ортопедия, а пострадалата жена - на 51 години, е с комоцио.

Майката на тежко пострадалото дете минала покрай мястото на катастрофата минути, след като тя се случила. Пред NOVA Гинка Панайотова разказа, че видяла дъщеря си Симона просната на асфалта в безпомощно състояние. Успяла само да помогне на лекарите да качат детето й в линейката. Медиците в болницата предупредили Гинка и съпруга й да се подготвят за най-лошото. 

NOVA