И външно министерство не знае причините за ареста на Боевски
И външно министерство не знае причините за ареста на Боевски / снимка: Sofia Photo Agency, архив
И външно министерство не знае причините за ареста на Боевски
46371
И външно министерство не знае причините за ареста на Боевски
  • И външно министерство не знае причините за ареста на Боевски

Министерството на външните работи все още няма официална информация от
бразилските власти за причините, поради които е задържан Гълъбин Боевски. Това съобщи говорителят на външното министерство Весела Чернева. Тя препрати за повече подробности към МВР, които имали двустранно сътрудничество с бразилските органи на реда.

Днес и главният прокурор Борис Велчев заяви, че българската прокуратура не е уведомена за престъпление, свързано Боевски. Олимпийският шампион по вдигане на тежести беше арестуван на летище „Гарульос" в понеделник при опит да пренесе 9 кг. наркотици чрез полет от Мадрид до София. Според неофициална информация от министерство на външните работи в задържането на Боевски е участвала и американската агенция за борба с наркотиците ДЕА.

„Няма промяна на информацията, с която разполагаме от вчера, а именно, че г-н Боевски е задържан. Нямаме официално потвърждение от бразилските власти за причините за задържането и евентуалния характер на обвинение към него, ако такова бъде повдигнато. МВР също така по линия на двустранното сътрудничество е поискало повече информация от бразилските си колеги, съответните органи имат вече комуникация по този случай. Работата ни оттук нататък е след като се повдигне обвинение, да осигурим консулска защита на българския гражданин, както правим за всички наши граждани. Конкретно в Бразилия има голям брой български граждани, които имат обвинение или присъди за пренос на наркотици", каза Весела Чернева.