След министърът на икономиката Кирил Петков и кандидатът за министър-председателна проектокабинета на първата политическа сила "Има такъв народ" Пламен Николов показа дипломите си.

Министър Кирил Петков показа дипломата си от Харвард

Той показа дисертацията си, а представяйки я заяви, че я показва за тези, които се съмняват, че има дисертация. По-рано дисертационният труд на Николов предизвика полемики в публичното пространство.

МОН провери дисертацията на Пламен Николов
"Който иска да я чете, може да заповяда в Народната библиотека. От МОН казаха, че искали моето разрешение, за да я публикуват. Няма да им го дам, защото ще я издам аз и ще я публикувам, за мога да я публикувам по начина, по който искам и за да разберат, че научният труд у нас, както и всеки друг труд, трябва да се заплаща. Който иска да я има, трябва да си я купи. След като ми направиха такъв тип известност, аз ще се възползвам от това", заяви Николов.

Фейсбук/NOVA


Той посочи, че бъдещо негово правителство ще се бори с плагиатството. Това ще се случи като се създаде електронна система с изкуствен интелект, която да следи всички публикации.

 

Георги Димитров


 
Николов съобщи на финала на разговора, че днес не се е чувал със Слави Трифонов. „Цялата парламентарна група взе участие в съставянето на кабинета. Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на „Щурците“. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко“, каза още той.

Съставът на кабинета ще бъде ясен до края на деня, допълни той.