/ dariknews.bg, архив
Полицейски служител с подкуп е бил задържан при съвместна операция на градската прокуратура и „Вътрешна сигурност“-МВР, съобщиха от прокуратурата.

Според събраните до момента в хода на разследването доказателства вчера около около 4:40 часа в София Г. Б. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за проверка от патрул на Пътна полиция. В състава на патрула влизали трима души. Водачът не искал да бъде тестван за алкохол, а един от полицаите му поискал пари, с които Г. Б. не разполагал в себе си.

Граничен полицай е задържан за пропускане на хора без зелени сертификати

Мъжът отишъл да вземе още пари, но записал серийните номера на банкнотите и подал сигнал на телефон на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР за поискания му подкуп. След това се върнал при служителите и дал на пътния полицай парите.

Полицаят, поискал парите, вече е с обвинение.

Служители на „Вътрешна сигурност“ предприели действия от тяхна компетентност и уведомили градската прокуратура. Образувано е досъдебно производство, а прокурор разпитал Г. Б. като свидетел. Сформирани били три екипа следователи, които извършили претърсвания и изземвания на три адреса, в три автомобила, както и обиски и изземвания на тримата служители на полицията. Така били намерени и иззети банкноти с купюри от 50 лв., които били от банкнотите, дадени от Г. Б.

След акция: Задържаха държавна служителка с подкуп в Плевен

При проведените претърсвания, обиски и изземвания, освен банкноти, били иззети и други веществени доказателства.
 
БТА