Хванаха двама мъже в опит за изнасилване и отвличане
Хванаха двама мъже в опит за изнасилване и отвличане / снимкa: Sofia Photo Agency

Двама криминално проявени мъже от Бургас са задържани от полицията при опит за отвличане и блудствo с 18-годишно момиче. 

18-годишното момиче, заедно с 29-годишния си приятел са били нападнати пред ресторант в Морската градина в Бургас от двама мъже, представили се пред двойката за служители на реда. Те поискали документите за самоличност на младежът, след което му нанесли удари в лицето, взели мобилните телефони на двамата и отвлекли момичето. 18-годишната бургазлийка била насилствено качена в автомобил "Фолксваген Голф", със старозагорска регистрация, който се отправил в неизвестна посока.

По-късно колата е засечена до бензиностанция в кв. "Победа" от автопатрули на полицията. Двамата нападатели са на 22 и 26 години от Бургас, с криминални досиета за кражби и грабежи. Директорът на полицията в Бургас комисар Васил Едрев съобщи, че с момичето са извършвани блудствени действия, чрез силови методи. Предполага се, че отвличането е с цел принуждаване към проституиране.

26-годишният нападател е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена парична гаранция в размер на 1000 лв. Предстои и другият мъж да бъде обвинен.