Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов призова прокуратурата и ДАНС да излязат най-късно във вторник с резултати от обявените проверки за незаконно подслушване на 32-ма политици. Според него само така ще може да има доверие в резултатите от тези проверки. Това съобщиха от пресцентъра на "Демократична България".

От там припомнят, че по-рано вътрешният министър Бойко Рашков е потвърдил изнесената от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов информация, че са били подслушвани политици преди изборите на 4 април и е обявил, че в момента се унищожават следите, а днес прокуратурата е обявила, че започва проверка.

Започва проверка заради твърденията за подслушвани политици

"Такава проверка може да се направи само по един-единствен начин - тя трябва да стане бързо. Защото проверката за това подадени ли са искания, унищожени ли са веществени доказателствени средства, какво става с архива, имало ли е такова нещо. Тези проверки се правят за часове. Очакваме в първия работен ден, във вторник, прокуратурата и ДАНС да излязат с пълна информация кои са лицата, които са били обект на проверки, на какви основания се е случвало това, кой е имал достъп до тези материали, унищожавани ли са материали", е казал Христо Иванов във видео, излъчено на живо във Фейсбук, цитиран в прессъобщението.
БТА