На първото заседание на Министерския съвет за тази година служебният премиер Гълъб Донев възложи на своите министри да подготвят отчет за свършеното от тях до момента. 

"Призовавам ви всеки да изготви кратък и ясен отчет всеки в своята сфера на компетентност и отговорност за свършеното от август миналата година до момента с акцент върху решенията, които са се отразили положително на живота на хората в България. Докато подготвяте отчета си, си представяйте, че трябва 6-годишно дете да ви разбере", посочи Донев. 

Премиерът посочи, че когато са встъпили в длъжност като служебно правителство, не са подозирали, че през януари 2023 г. мандатът на временна власт все още ще е в сила.

"Вторият мандат за съставяне на редовно правителство е в ход, краят на нашия мандат наближава", отбеляза Донев и подчерта, че правителството от самото начало работи и решава проблемите на хората, като спазва принципите на доброто управление. Откритост и отчетност са критерии за добро и ефективно управление, заяви още министър-председателят. 

По думите му кризите от последните години се отразяват и на новогодишните пожелания.

"Заради COVID пандемията си пожелавахме здраве, заради войната в Украйна си пожелаваме новата година да донесе мир. Всъщност новата година е време, а времето е най-ценният подарък, който можем да получим. Време, което надявам се ще осмислим с избора си да бъдем добри хора", каза Гълъб Донев.

"Заедно сме въпреки различията, разстоянията и границите помежду ни. Заедно сме въпреки разделителните линии, дори защото ни свърза общата ни съдба като народ и общото време, с което разполагаме", допълни служебният премиерът и пожела на всички дни, в които към общото ни благо като народ да ни водят и справедливите решения. 

"Справедливостта не е богинята Темида, тя е добродетел, присъща на нас, хората. Справедливостта е мярка за повече хармония в обществените и личните отношение", завърши посланието си към своите министри служебният министър-председател Гълъб Донев.