Той заяви, че българският бизнес може да бъде спокоен
Работим по това да запазим бизнеса и заетостта. Безработицата в страната продължава да намалява. Това е добър знак за това, че българската икономика започва да се възстановява. Заетостта също нараства, което също е добър показател. Тече кампания и по набиращи на работа в туристически бранш. От 1 юни стартираха 2 регионални програми за заетост. Продължава анализа за мерките, които са предприети за помощ на бизнеса. Българският бизнес може да бъде спокоен. Това заяви заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев на брифинг на МС относно отчета за дейността на служебното правителство.

По думите му основната цел в работата на Министерството на труда и социалната политика през този един месец е насочена с грижа и мисъл за гражданите на България. "Още от първото заседание на служебното правителство МС прие решение за продължаване на добавката от 50 лв. към пенсиите на всички български пенсионери. Това са около 2 млн. 88 хил. пенсионери, които ще продължат да получават тази добавка", каза Донев.

"Продължаваме с мисъл и за уязвимите групи от българското общество – тези български граждани, чийто доход е под линията на бедност. Продължава патронажната грижа, която се предоставя на най-нуждаещите се в техните домове, които нямат възможност да се обслужват самостоятелно. Продължава и програмата за топъл обяд. Ресурсът за тази програма е почти изчерпан, но ще продължи до края на годината", посочи още заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики.