/ ThinkStock/Getty Images
Екип на телевизионно предаване, което се излъчва по гръцката телевизия ERT3 снима филм за Разград, съобщиха от общинската администрация.

От близо месец телевизионерите подготвят няколко епизода, посветени на България. Снимачният процес е по морските курорти и в Североизточна България, а готовата продукция ще се излъчи в телевизионен сезон 2021/22 г. Документалната поредица с туристическа насоченост е популярна в южната ни съседка. Тя представя познати и не толкова познати дестинации на Балканския полуостров. Освен по националната гръцка телевизия, епизодите могат да бъдат гледани и в интернет пространството, посочват от общината.

Снимките на режисьора на продукцията Теодорос Калесис, мениджър продукция Нопи Ранти и двама видеооператори започнаха с интервю с кмета на общината Денчо Бояджиев. В него той представи Разград в исторически, географски и икономически аспект, разказа за хората, които живеят в региона.

Екипът на гръцката телевизия засне кадри на територията на историческия резерват Абритус и Етнографския музей. Проведе срещи с ходжа Семих Осман от джамията "Ахмед бей" и с предприемача и един от инициаторите за изграждане на новата църква в Разград Бойко Обретенов. Акцентът в разговорите с тях бе етническата толерантност, сътрудничеството и добрите отношения между различните общности в Лудогорието, допълват от общинския пресцентър.