Граждани се жалват заради заблуждаваща реклама на траурна агенция
Граждани се жалват заради заблуждаваща реклама на траурна агенция / netinfo

Когато получим нежелана поща на e-maila си, можем лесно да я изтрием, блокираме, а понякога така нареченият spam автоматично попада в отделна папка. По този начин успяваме да спестим ядовете по четене на неразгадаеми писма от странни податели.

Не такава е ситуацията обаче, ако рекламодатели „нападнат” пощенската ни кутия, вградена прилежно в жилищния блок. Често подобни материали са с некачествено съдържания или неправилна информация. Ролята на spam папката от e-mail-а ни тук играя Комисията а защита на потребителите.

Както всяка уважаваща себе си фирма, и агенция „Хронос” използва маркетинговите стратегии, за да разберат потенциалните й клиенти за съществуването й на пазара. Причината Комисията за защита на потребителите да се обърне към траурната агенция е наличието на заблуждаваща реклама в брошурите, които разпространяват от фирмата.

Според изпълнителния директор на погребална агенция „Хронос” Красимир Крачунов текстът, който от комисията за защита на потребителите разглеждат като заблуждаваща реклама, може да се тълкува по различен начин: „В самото начало на брошурата горе пише: „Минимален пакет от услуги по погребение”. И в скоби пише – „По цени на общинското предприятие”. Става въпрос точно за това изречение, което е в скоби: „По цени на общинското предприятие”. Причината е, че наред с четирите удебелени такси – общинска такса, което е точно и вярно и няма никакво разминаване, в тях сме написали и другите цени, които по ценоразпис са абсолютно същите, но просто не са като общинска такса, въпреки че са обявени с ценоразпис на общинското предприятие”.

Сигнали в Комисията за защита на потребителите от недоволни граждани се подават от края на миналата година, каза директорът на Дирекцията за защита на икономическите интереси на потребителите Мариана Братанова, получените оплаквания са не повече от шест.

За това как тази Комисия се опитва да санкционира провинилата се траурна агенция „Хронос” чуйте в репортажа на Галя Станева от „Дарик кафе”!