Гранична полиция сама ще превозва бежанците
Гранична полиция сама ще превозва бежанците / БГНЕС, архив

"Намерили сме възможност "Гранична полиция" сама да превозва мигрантите, осигурили сме автобуси и те ще имат отговорността за това".

Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в парламента след случая със скандалната обществена поръчка за превоз на мигранти.

Заради този случай директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" Антонио Ангелов и един от заместниците му - Йотко Андреев, подадоха оставки през август.

Обвинен за трафик на бежанци се вреди да вози легално мигранти (ВИДЕО)

Министърът заяви, че процедурата е прекратена и вече "Гранична полиция" ще превозва мигранти. Попитана на какво основание Андреев след това е бил назначен като началник отдел в Дирекция "Миграция" в МВР, Бъчварова заяви, че има различни възможности за наказания и спрямо него е приложено понижаване в длъжност.

По думите на министъра, Андреев има "много добър опит в миграция". Наказанието само в много тежки случаи е уволнение, освобождаване, уточни министърът. Според нея трябва да се подхожда внимателно с наказанията на служителите, защото "всеки може да направи грешка, да не съобрази една или друга ситуация". Трябва да дадем възможност всички хора, които имат професионален опит, да останат в системата, за да работят за нея, заяви министърът.

Източник: БТА