Граничари задържаха полски гражданин, опитал да изведе незаконно пакистанци
Граничари задържаха полски гражданин, опитал да изведе незаконно пакистанци / netinfo

Гранични полицаи задържаха на ГКПП Видин полски гражданин заедно с двама пакистанци, които той се опитал изведе незаконно от страната.

Към 23.30 ч. вчера на граничния пункт пристигнал за излизане от страната полски микробус „Мерцедес”, управляван от 46-годишен полски гражданин, живеещ в Гърция. На граничните полицаи направил впечатление товара - гуми втора употреба от Гърция за Полша. По метода „анализ на риска” автомобилът бил отклонен за щателна проверка, извършена съвместно с митнически служители.

След като били разтоварени почти всички стари гуми и пакети с кучешка храна, на дъното на товарната част са открити двама мъже, завити с одеала, на възраст около 30 години. Те не притежавали документи за самоличност, заявили, че са пакистанци. 

Шофьорът, който е и собственик на микробуса, казал пред граничните полицаи, че най-вероятно нелегалните пътници се качили без той да забележи, докато зареждал на бензиностанция. Микробусът е бивша линейка, на която е свалено оборудването. Полякът се занимавал с дребна търговия  и редовно пътувал по тази дестинация.

Шофьорът и нелегалните емигранти са задържани в ГПУ-Видин. Работата по случая продължава.

Граничари задържаха полски гражданин опитал да изведе незаконно пакистанци
netinfo