/ Георги Димитров
След скандалите в комисията по ревизията, „Градус“ АД излезе с поредна позиция, в която охвърля всички отправени обвинения.

От компанията посочват, че са станали „обект на поредни манипулации и внушения“ в сградата на българския парламент, а съучастници са
политически лица.

„Градус“ АД с позиция след разразилия се скандал в комисията по ревизията


Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, се казва в позицията.

От Градус“ АД възнамеряват да потърсят съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

Бизнесменът Светослав Илчовски твърди, че бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите


Ето и цялата позиция на дружеството:

В понеделник, 10 май, „Градус“ АД бе обект на поредни манипулации и внушения, целящи да уронят имиджа на компанията и да нанесат финансови вреди в особено големи размери на нейните инвеститори. За наше огромно съжаление, за пореден път трибуна на тази атака бе сградата на българския парламент, а съучастници в нея политически лица.

„Градус“ АД категорично отхвърля всички обвинения, отправени от най-високата институционална трибуна в България. Дружеството не поддържа и не е поддържало търговски отношения с лицето Павел Стоименов, като определя като неверни и манипулативни твърденията му, отправени пред Народното събрание. Единственото вярно в думите на Павел Стоименов е признанието му, че не познава г-н Иван Ангелов и никога не е имал бизнес отношения с него. 
„Градус“ АД се уповава на българското законодателство и институции, като възнамерява да потърси съдебна отговорност за всяко невярно твърдение, отправено по адрес на дружеството.

“Градус” АД няма да толерира безправието и кулоарното правосъдие. Ударът по имиджа и стойността на компанията не е просто укорим, той е престъпен. Дружеството ще използва всички законови възможности, за да защити своите инвеститори и клиенти.

Георги Бабев, Независим член на Съвета на директорите на „Градус“ АД