Градският транспорт в София закъснява между 30-40 минути
Градският транспорт в София закъснява между 30-40 минути / снимка: Sofia Photo Agency
Интензивният трафик и движението по централните софийски улици ще бъде нормализирано едва след 20 часа. Това заяви за Дарик дежурният диспечер на Столичен градски транспорт.

Превозните средства на градския транспорт закъсняват между 30-40 минути по булевардите “Сливница” и “Христо Ботев”, където движението е почти спряно. В района на булевард “Васил Левски” полицията регулира движението поради дългите колони с автомобили.

Причина за закъснението е и ремонтът на пътни участъци в квартал “Орландовци” и булевард “Първа българска армия”.

Задръстено е движението в района на ГКПП – Кулата. Струпването на километричните опашки от чакащи да преминат в Гърция леки и тежкотоварни автомобили е заради слабия пропускателен режим на граничния пункт, съобщиха за Дарик.

Дежурният в Гранична полиция – Петрич отказа да коментира създалата се извънредна ситуация. От пресцентъра на ОДП – Благоевград съобщиха, че действително е имало струпване на много моторно-превозни средства на ГКПП – Кулата, заради това, че до 11.30 часа е работило само едно гише за обработка на документите и пропускане на пътникопотока за Гърция.

Пропускателният режим вече е нормализиран, каза говорителят на благоевградската полицейска дирекция – Гергана Моралиева.