Голям пожар гори край Ардино, стихията е обхванала около 1000 дка борова гора
Голям пожар гори край Ардино, стихията е обхванала около 1000 дка борова гора / DarikNews.bg, архив

Голям пожар гори на територията на горско стопанство Ардино в област Кърджали. Огнената стихия вече е обхванала около 1000 дка борова гора. Предотвратено е запалването на къщи в близки населени места, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите. Към момента няма данни за пострадали и застрашени хора.

Горски служители на Регионалната дирекция по горите Кърджали, Държавно горско стопанство Ардино, служители на ПБЗН спасиха от огъня къщи в близки населени места.

Министър-председателят Бойко Борисов следи ситуацията с възникналия пожар на територията на община Ардино, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът е разпоредил на главния комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", да бъдат положени всички усилия пожарът да бъде овладян и при необходимост да бъде включена допълнителна техника и осигурени екипи.

Главен комисар Николов е информирал министър-председателя, че към момента 140 служители от МВР, горски служители на Регионалната дирекция по горите - Кърджали, и ДГС-Ардино, както и доброволци работят за прекратяване на разрастването на огъня. В погасяването на пожара участват още два хеликоптера, 10 пожарни, две водоноски, булдозер и четири трактора.

Напълно локализиран и ограничен е пожарът в една от махалите в региона.