/ prb.bg
Над 50 прокурори, следователи и служители на прокуратурата се включиха в акцията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”
Главният прокурор Иван Гешев се включи в кръводарителската акция „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”. Гешев дари кръв във ВМА заедно с над 50 прокурори, следователи и служители на администрацията, както и на Бюрото за защита на свидетелите.

Всички те се включиха в първия ден на акцията по безвъзмездно кръводаряване в столицата.
Сред първите заедно с Гешев бяха сегашният ръководител на апелативната спецпрокуратура Даниела ангелова, както и ръководителят на спецпрокуратурата Димитър Петров.
 

кръводаряване Иван Гешев
prb.bg

 

кръводаряване Иван Гешев
prb.bg



Кръводаряване от магистрати и съдебни служители тече и в УМБАЛ „Св. Анна“. Акцията за кръводаряване е по инициатива на ръководството на прокуратурата и е във връзка с установения от центровете по трансфузионна хематология спад на желаещите да дарят кръв от началото на месец март, след като бе съобщено, че кръводарителите са намалели.



Кръводаряването преминава при стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите трябва да знаят, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Това означава, че желаещите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им.

Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и съдебни служители във ВМА и УМБАЛ „Св.Анна“ ще продължи и в следващите дни, като към инициативата по места ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

 Ръководството на прокуратурата изказва благодарност към всички, които са дали своя личен принос в кампанията „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”.