Иван Гешев
Иван Гешев / БГНЕС
Бившият главен прокурор Иван Гешев коментира темата с охраната на Бойко Борисов.

"С изненада разбирам, че освен дежурното присъствие на НСО къщата на Бойко Борисов се охранява и от жандармеристи. Как изобщо може да бъде обяснено всичко това освен с притеснението на Борисов от народната любов?", попита реторично Иван Гешев, който основа гражданското сдружение "Справедливост за България" и даде заявка за участие в политиката.

"Както е известно, аз се отказах от охраната на НСО въпреки извършения опит за убийство на главен прокурор за първи път в историята на България", заяви той.

Борисов: Колегите трябва да поработят малко върху некоалиционната култура

"Срещу Борисов атентат ли е извършен, та има такава тежка охрана? Да не би жандармерията да пази имунитета му, от който той уж се бил отказал? Къде е отказът му от имунитет, в кое шкафче го е скрил председателят на парламента Росен Желязков и не го допуска до гласуване в пленарна зала? А може би го пазят, докато бъдат заметени следите по делото “Барселонагейт”?", пита още той.

И задава още един въпрос: "И защо обедняващият български народ трябва да плаща от джоба си за страховете и проблемите на един депутат?".

Трифонов: Десет служители на жандармерията пазят Борисов и къщата му

Той призовава Борисов да даде отговор на народа по всички тези въпроси, но изрази съмнение да го направи. "Той е свикнал да се отчита на друго място", завършва Иван Гешев.

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви по-рано: „Ако нещо ме притеснява, то е кой ми наблюдава къщата и с каква цел. Защо моят дом продължава да е под наблюдение на мутрите”, коментира още той.