брифинг ГЕРБ
брифинг ГЕРБ / ГЕРБ/Фейсбук
"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано". Това посочиха в своя позиция от партия ГЕРБ по повод предложения преди дни от Слави Трифонов и "Има такъв народ" (ИТН) проектокабинет и решението им днес да оттеглят номинацията на Николай Василев за премиер. 

Слави Трифонов с предложение за кабинет: „Има такъв народ“ няма да се коалира с нито една партия

"Върху него се изля огромна помия", аргументира Трифонов решението си чрез пост във Фейсбук.

"Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината", обясни още лидерът на ИТН.

И продължи: "Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество".

Слави Трифонов оттегля номинацията на Николай Василев за премиер

Слави Трифонов заяви, че съвсем скоро ще предложи нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.