Николай Василев
Николай Василев / БТА
Слави Трифонов обяви, че оттегля номинацията на Николай Василев за премиер. "Върху него се изля огромна помия", аргументира той решението си чрез пост във Фейсбук.

"Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината", обяснява още лидерът на ИТН.

И продължава: "Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество".

От лондонско юпи до бъдещ премиер: Кой е Николай Василев

Слави Трифонов заявява още, че съвсем скоро ще предложи нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

"И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.
Силата е в истината", завършва Трифонов.