Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи нова порция критики към Слави Трифонов и членовете на „Има такъв народ“. Той упрекна и други политически лица като Христо Иванов от "Демократична България" и председателя на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

"Ако някъде има спад на милиони, това е при Слави Трофонов. Той всеки ден говореше, че на референдума са го подкрепили 2,5 млн. души, а на 11 юли те станаха 600 хил." Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Единствените, който се биха с ИТН, са ГЕРБ-СДС, подчерта той.

Отиваме ли към нови предсрочни избори: Кой може да състави правителство

„Кое зло да избера? Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов“, заяви Борисов и допълни „не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков, подкрепяме правителство – идва Слави Трифонов. Сиреч, хайде ако има по-малко зло, да избера някой.

Провокиран от информация за договорки, разпространена вчера, Борисов направи остро изказване. "Хора, вие щяхте да ме чегъртате. Защо да се договарям с вас, вие сте токсични. Аз не ви искам, по никакъв начин не ви искам. При целия рекет и тормоз върху нас - арестувани, задържани, мачкани. И вчера, и днес продължават да викат хора и да ги питат за кой са гласували. Това е тормозът на Бойко Рашков".

Планът е тормозът на Рашков да продължи, Минековщината да продължи, за да може едноличното правителство на Радев да действа, заподозря Борисов.

"Имаш ли морал, Христо, бе?" - попита Борисов, визирайки Христо Иванов от "Демократична България". Причина стана джипката на лидерът на ГЕРБ. "Защо продължавате да ми говорите за джипка на 16 години, при свръхскъпия луксозен мерцедес на Румен Радев, в който се вози. Аз си карам партийната кола. Слави е с три джипа, да не говорим за другите му коли".

Борисов продължи да говори на Христо Иванов. "Направете правителство, понесете си отговорността. Два месеца не спряхте да говорите за ГЕРБ и Бойко Борисов, а една дума нямате срещу Слави Трифонов. Не ви ли интересуваше кой стои зад него и кой го е подкрепил, как преливаха гласове, как пипаха софтуерите, за да може да е с нула и нещо си над ГЕРБ"

При 100% обработени протоколи: „Има такъв народ“ печели изборите, ГЕРБ-СДС са втори

"Управлението на държавата не е шоу, това е много къртовска работа, много отговорна и експертна", добави Борисов и припомни, че при него всичко е било във възход.

"Умолявам те, Слави, направи кабинет от 40 министри. Умолявам те, братко, дай постове, ще се съсипе държавата септември-октомври. Кой инвеститор ще дойде в държава, в която една година се правят избори. Какво ще се промени на трети избори, какво се промени след вторите", каза още експремиерът.