"Ние не сме получили нито покана, нито писмо, а няма нищо по-лошо от непоискано добро да направиш", заяви Борисов
ГЕРБ-СДС решиха, че депутатите им няма да подкрепят състава на бъдещия кабинет и ще гласуват "против" в парламента. Решението е взето след заседание на Изпълнителната комисия.

"Това е нашето решение, пожелавам им успех, дано имат воля. По-добре е да има правителство. От друга страна, за да бъде разобличен докрай разеденителят на нацията, сеещият омраза и посял сред политическите партии и буквални разбил системните партии, не забравяйте и това, което Радев прави в БСП и къде ли още не, едно служебно правителство ще е много полезно да продължи да управлява още няколко месеца, но това ще е пагубно за държавата. Каквото си избере народът, това е. Аз искам едно малко кътче, където да са ГЕРБ и СДС, да има здрави и разумни сили, които като дойде катастрофата, да има знаещи и можещи грамотни хора, които могат да пишат грамотно и са чели буквара на български", обяви Борисов.

Борисов: Провалът на служебното правителство е страховит

"Ние не сме получили нито покана, нито писмо, а няма нищо по-лошо от непоискано добро да направиш". Така Борисов аргументира решението да не подкрепят бъдещото правителство. Ние в момента сме в опозиция, подчерта той.

"Слушайки интервюто на Слави Трифониов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи огромно унижение, отивайки да подкрепя правителство, за което няма никакви политики", посочи Борисов.

„Има такъв народ“ представя на поканените партии проекта за кабинет

„Актуалната ситуация може да се определи само с една дума - пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна”, посочи Борисов.



Партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от отровните партии, тези „партии на промяната“, които не зачитат волята на народа, не се отнасят уважително към избора на хората. Защото не можеш да имаш с 0,5% и да не отчетеш другите към теб, които имат пак толкова.

"Чух Христо Иванов да казва, че са свалили ГЕРБ - ние си изкарахме мандата", посочи лидерът на ГЕРБ.

Представителите на "Има такъв народ" знаят езици, но не знаят български, коментира Борисов.

„Да, разбира се, тея хора там знаели езици. Но от писмото, което разгледах, те не знаят най-важния – българския. Не могат да пишат грамотно, а се подписват отдолу. А иначе ни дават акъл колко езици знаели. Да и при мене всички знаят, но първото ми изискване е да могат да пишат на български“. Това заяви Борисов, по повод писмото на „Има такъв народ“, което Николай Хаджигенов разпространи във Фейсбук, а то събра стотици коментари за допуснатите грешки в него.

„Дали ще ми дадат неграмотно написано писмо или не, ми е все тая. Ако иска някой да говори с нас, имат си лидер. Ще се обади Слави Трифонов ще каже колега, каза преди време за 10 депутати, стои ли ти приказката или не. Тогава ще кажа – ми казах го колега извинявам се тогава мислих, недомислих. А те казват – не щеме тия да дойдат, отровните викат на токсичните, че не искат да са заедно.

"Защо по време на нашето управление не сме изчегъртали децата на Стефан Янев от работа, както и децата на Мая Манолова. Нашата добрина ни даде такъв коварен урок", заключи лидерът на ГЕРБ.

„Слушах внимателно и служебният премиер Янев, който каза, че за два месеца оставя държавата в стабилно състояние. Естествено, че е в стабилно, защото ние я оставихме в много стабилно състояние. През тези два месеца не е направено нищо друго, освен това, което сме направили ние. Трябваше един План за възстановяване да мине в парламента, но нито една група не го одобри. Другите държави вече ще отидат за вторите траншове, а ние още нямаме план“, заяви той.

Той коментира и отношенията им с Движението за права и свободи. "ДПС играха толкова брутално срещу нас на изборите, а в същото време си направиха всичките назначения по горските стопанства и ВиК", посочи Борисов.