"От ГЕРБ ще влезем и ще гласуваме против. Няма да подкрепим, нито ще участваме в каквото и да било правителство", заяви още Бойко Борисов
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква във вторник (3 август) заседание на Изпълнителната комисия, на което ще предложи на депутатите на партията да не подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват "против". Това стана ясно от думите на самия Борисов, който бе на посещение в софийското село Губеш, което пострада най-много от торнадото, а десетки къщи бяха отнесени, за да провери как върви възстановяването на щетите.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, Радев му връчи мандата за правителство

Борисов за номинацията на ИТН за премиер: Имам само една забележка – трябваше да е Слави Трифонов

Министърът на финансите има много работа сега, трябва с шефа на данъчните да извършват други неща. По-точно да лъжат хората, че са увеличили приходите в бюджета, а те взели парите от магистрала „Хемус”. Те ги отделили, за да показват, че увеличили приходите - абсолютна лъжа. Те в момента спират ДДС-то, не го изплащат на компаниите. Така на пръв поглед изглежда, че в държавата има пари, а всъщност това са чужди пари, които в последствие ще изплащат. Василев се оказва, както казват неговите съдружници, е много умен измамник, мошеник. Не знам какво му харесаха от новия парламент. Също и Киро Язовиро, както ние го наричаме, го хванахме, че източва един язовир, повече не се появи на язовири. А говореше, че милиарди са откраднати. Днес пак е казал някакви глупости, че спрял финансовите потоци, измамникът такъв, към ГЕРБ и ДПС. Към нас никога не е имало потоци. Това, което правим, е взимаме 100 000 лева, защото ми стана мъчно за хората. И помогнахме тук. Важно е отношението. Няма място, където да е имало авария и ние да не сме опитвали да я поправим. Те сега трябва бързо да крадат“, заяви Борисов.

„Има такъв народ“ кани три партии да се запознаят с проектокабинета

Междувременно той коментира и други актуални политически теми, като отново отправи критики към служебното правителство и президента Румен Радев. 

Провалът на служебното правителство е страховит. Кръстникът Румен Радев направи така, че държавата да изпадне в хаос. Станислав Трифонов и той заговори за хаос, аз ги предупреждавах. Няма постъпления в бюджета, няма ги парите от Европа... В същото време COVID вълната седи, в цял свят започват някакви действия, а тук все едно я няма. А бежанските вълни в момента са огромни, натискът е огромен, а МВР се занимава да ходи при на кмета жена му, да я тормози, за да го издаде. Разбирате ли какви хора са това?! COVID вълна, миграционна вълна, финансова криза, икономическа криза и те пак си говорят...“, коментира Борисов.

Слави Трифонов се появи изненадващо във видео, за да отговори на актуални въпроси

"Служебното правителство се дискредитира. Румен Радев ще падне заради него. На предните избори имаше илюзия, че и без ГЕРБ може да се състави правителство. Сега всички така се изпокараха, че и след нови избори с никой не може да се направи правителство. Ще се похарчат още 100 млн. лв. Това е глупост. Сега при едни нови избори няма да има илюзии, ще знаем, че харчат едни пари. Румен Радев е единственият виновник за всичко това. Последната илюзия, че всички партии могат да се разберат, изчезна. Те са скарани, не си говорят и безотговорно ще отиваме към избори. Как сега ще отиде Христо Иванов, като му казаха, че е четвърти, че е толкова малък. Корнелия няма избор. При нови избори няма илюзии – ще харчат пари за избори и няма как да се сглоби нищо", добави още лидерът на ГЕРБ.

Христо Иванов: Притеснени сме да не се повтори маниерът на управление на Борисов

Междувременно лидерът на ГЕРБ обвини президента, че е ходил на опера, вместо да е сред хората. Изпълнителната комисия на ГЕРБ дари 100 000 лв. за поправяне на щетите в село Губеш, община Годеч.

„ГЕРБ искаме да сме различни - от ДПС, ДБ, ИБНИ, ИТН, скочи, подскочи... и т.н. Сега не искаме да влизаме в нищо, защото идва разруха. Правилно, че Слави Трифонов вчера излезе и си пое отговорност - аз уважавам мъжките постъпки. Ако народът поиска да помагаме, ще помагаме с каквото можем. Когато носих отговорност, съм си брал срама и успехите. Оцелели сме по турско, ще оцелеем и при Румен Радев“, допълни още