/ Facebook/ Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети Фестивала на етносите и багрите в Котел и коментира последните важни политически събития в страната, както и номинацията на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов. 

"Към номинацията на ИТН имам само една забележката - това трябваше да бъде Слави Трифонов", заяви Борисов.

Пламен Николов е кандидатът за премиер на „Има такъв народ“, Радев му връчи мандата за правителство

Той подчерта, че не познава кандидата им за премиер, но който и да беше, щеше да бъде тричан. „Има значение, че не е Слави Трифонов. Това разделение, което пося Радев, сега ще му се върне. Радев създаде етническа война вътре в политическите партии и няма излизане от това. Понеже политическата класа я няма вече, единственият шанс е Слави да излезе и да вкара ред. Моля го Слави да излезе и да събере лидерите на другите партии, за да съставят правителство“, призова председателят на ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че ГЕРБ няма да участва и е забранил на партията да контакува с тези, които правят правителство.

„Даже ние ще излезем от залата, за да намалим кворума и да си изберат правителство. Решението е Слави да ги събере, да го закове и да вървим по някакъв начин напред. При трети избори ще бъде по-невъзможно да се състави правителство от сега. Между тях вече има недоверие и голяма омраза помежду им. Да си понесат отговорност за тази омраза, която посяха и да направят правителство. Единственият виновник за това положение е Румен Радев“, посочи Бойко Борисов.

По думите му кандидатът за премиер на ИТН е безспорно симпатичен и ерудиран, но на този етап няма да има самочувствие да взима решения. „По-добре Слави да започне за 6 месеца и после да му даде властта, защото хората му имат доверие на него. В държавата цари хаос и безредие. По мое време имаше ред и винаги имаше отговорен. За хубаво и за лошо винаги беше отговорен Бойко. Сега Слави трябва да си поеме отговорността“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Тошко Йорданов: Пламен Николов е специалист и ако бъде избран за премиер, няма да берем срам

„Вчера станахме свидетели и на нещо друго – вътрешен министър заявява, че пряко се е намесил в изборите. Пряко! И така нямало някой да каже, че ги е бил! Рашков, ГЕРБ в България пак ви победи! Направихте машинациите в чужбина! Пак не успя, въпреки репресиите и натиска!", коментира лидерът на ГЕРБ. 

"Но и това няма значение и да бяхме били, защото ето, Мая Манолова с 5% се държи като победител и иска да диктува. С коварството на Трифонов, да извади друг човек, веднага му спретнаха протеста, който правеха и на нас. Най-гадните обиди му се струпаха веднага, а още не е станал премиер. На мен поне ми се случи на 12-ата година", отбеляза още той. 

"Радев успя в едно – раздели нацията, направи ни да се мразим. Сега, след като Слави Трифонов разбра какво му направи вчера Румен Радев - да му унижи премиера, да му унижи председателя на парламентарната група, в същото време да му извиват ръцете, той какво ще каже за следващите избори?! Приемаме, че отиваме на нови избори. С кой ще управлява? Какво ще кажем ние? Само Корнелия Нинова от четвъртото място може да си помисли, че може да управлява стабилно държавата. Това нормален човек не може да си го помисли. Но тя явно си го мисли. Но и тя не можела с този, онзи, трети, пети. ДПС си имат своя битка, оставяме ги настрана и остава само Мая с нейните 5%", коментира още Борисов. 

Бойко Борисов бе категоричен, че се сгромоляса митът, че Румен Радев може да е успешен със служебното си правителство.

„Тогава започнаха да натискат с Илияна Йотова ИТН да направи правителство бързо. В момента, в който Радев принуди Трифонов да излъчи човек, различен от него, му спретна протест. На мен това ми се случи на 12-та година, при ИТН се случва преди да са гласували правителството им. По фланелките и вида на протеста стана ясно, че зад него стоят Радев и Божков. Този президент повече не може да бъде президент. Той така раздели хората. Неговите протестъри така унижиха Слави и хората му. На мен ми стана криво. Тези хора са избрани от народа, с какво прави ще ги псувате и ще им хвърляте яйца? На Слави му беше лесно да ни напада, но сега видя колко е важна полицията. Видяхте как ги бяха обградили“, заяви председателят на ГЕРБ. По думите му в такъв хаос в Европа никой не е попадал.