В следващите дни политическото ръководство на парламентарната група на ПП "Има такъв народ" ще изпрати покани за срещи до политическите ръководства на парламентарните групи на "Изправи се БГ! Ние идваме", "Демократична България" и БСП, за да ги запознае със структурата и състава на нашия проект за министерски съвет. Това информира председателят на ПГ на ПП "Има такъв народ" Тошко Йорданов в прессъобщение до медиите.

Слави Трифонов се появи изненадващо във видео, за да отговори на актуални въпроси

В неделя, лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, по време на видео включване във Facebook, обвини "Демократична България", че търсят министерски постове.

"От ДБ искат постове, въпреки че твърдят, че не искат. На партията се отделя повече от необходимото внимание", посочи той.

Часове по-късно, съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов реагира с позиция в социалната мрежа.
 
"Това, което последва, беше доказателство, че темата за ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН. Вместо политически отговор по същество, последва изключително грозна персонална атака точно срещу хората, които в последните месеци направиха много срещу модела Борисов-Пеевски-Доган. Те заслужават подкрепа да продължат, а бяха облени в потоци кал в пълен синхрон с ГЕРБ, ДПС и техните медии. Тези неща никога не са случайни. А когато се видя, че ние няма да “клекнем”, днес последва атака и срещу мен с Борисовите опорки как искаме порции", написа Иванов.
БТА