„Има такъв народ” представа своя проект за кабинет днес на разговори с трите други политически сили, с които тече диалог за бъдещо управление – „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП. Поканите вече бяха изпратени. Срещите ще бъдат публични.

Слави Трифонов се появи изненадващо във видео, за да отговори на актуални въпроси

Първи с проектокабинета ще се запознаят от „Изправи се БГ! Ние идваме!”. От там определиха стъпката като „завръщане към логиката”. Но отново потвърдиха, че за да подкрепят правителство, формацията ще държи и на писмено споразумение, посочва NOVA.

„Има такъв народ“ кани три партии да се запознаят с проектокабинета

Споразумението е условие и за Левицата. Формата му ще стане ясна в хода на преговорите, а на тях ще присъства и кандидатът за министър-председател Пламен Николов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Съвсем нормално е да поканим г-н Николов и да изслушаме неговите виждания. Нормално е при такива преговори да се направи отстъпка, защото при тези избори няма ясен и категоричен победител. В крайна сметка, няма партия, която да може сама да реализира своята програма”, каза Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

Христо Иванов: Притеснени сме да не се повтори маниерът на управление на Борисов

С уважение, но не и безкритично от „Демократична България” са готови да изслушат предложенията за бъдещи министри.

Ако искат подкрепа, ние оставяме на разположение. Това, което очаквам, е да получим някаква ориентация за това как ще се предоставя някаква информация и как си представят политическия диалог от тук нататък”, заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

Дали ще се явят на срещата, ще реши председателският съвет на коалицията.

По-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията няма нито да участва в правителството, нито ще го подкрепи.

Борисов: Провалът на служебното правителство е страховит