ГЕРБ и БСП в Долна Митрополия делят място за подписката с полиция
ГЕРБ и БСП в Долна Митрополия делят място за подписката с полиция / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Подписката за „уволнение на правителството”, която днес стартира в цялата страна, в Долна Митрополия е била изместена с намесата на полиция, съобщи областният координатор на ГЕРБ Плевен Ивелин Николов. Спорът е възникнал между представители на ГЕРБ и на БСП, които също са имали разрешително за подписка в подкрепа на правителството. Двете мероприятия са били заявени за един и същи ден и час на една и съща улица.

Представителите на ГЕРБ са пристигнали първи на мястото, а след това от БСП са дошли с полиция, показали са разрешително и са ги принудили да се изместят с няколко метра в страни, разказа Николов.

"Това е номер от страна на кмета на Долна Митрополия Александър Печеняков", категоричен беше областният координатор на ГЕРБ, който определи ситуацията като безобразна и призова кмета към по-голяма толерантност.

"Няма никакво дублиране на разрешителни и никакъв опит за осуетяване на кампанията", категоричен беше Александър Печеняков. Той обясни, че е издал двете разрешителни точно, както са били заявени в исканията на партиите, едното за ул. "Кирил и Методий" 72, а другото за ул."Кирил и Методий" 74. Според него представителите на ГЕРБ са се настанили на мястото, което е било разрешено за БСП и така се е породил конфликтът. Това е довело до абсурдната ситуация “две маси с по двама души на няколко метра една от друга, а между тях полиция да ги пази”, разказа Печеняков.