/ БГНЕС
„Искаме да изразим ясно и категорично позицията на ГЕРБ-СДС относно решението на ЦИК за утвърждаване на образци за изборни книжа, въпрос, който предизвика полемика през последните дни. Нашето мнение е, че уважаваме всяко решение на независим държавен орган, но това не означава, че се съгласяваме с него. Самото решение да се отбелязва в протоколите общият резултат от преброяването на хартиената и на бюлетините за машинно гласуване не намира подкрепа“. Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ на извънреден брифинг в централата на партията, предаде БГНЕС.

„Така, както има разделно броене на хартиените бюлетини и на бюлетините за машинно гласуване, също би трябвало да се запише в отделни колони, което ще отговори на много въпроси, които вълнуват обществото: за съотношението на упражняването на правото на избор с хартиената бюлетина, с бюлетина за машинно гласуване, които имат значение и за статистиката, и за бъдещи управленски решение“, подчерта Желязков.

Той посочи, че ГЕРБ не приема отправените упреци, че има някакво отношение за взимане на решението и ще настояват в рамките на компетенциите, които има ЦИК, преразгледа това решение.
БГНЕС