Георги не е познавал убиеца си
Георги не е познавал убиеца си / снимка: БГНЕС, архив

Въз основа на видеозаписи и психопрофил, изготвен от Института по психология на МВР, столичната полиция продължава да издирва младежи за разпит във връзка с убийството на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, съобщава "24 часа".

"На този етап нямаме заподозрян за нападението, но се опитваме да стесним кръга на хората, които трябва да се проверяват", каза участник в разследването. Според него убийството е извършено бързо и внезапно, не е имало време за разправии. От момента, в който Георги е пратил есемес на приятелката си Лора, че я чака, до обаждането му, че е наръган, са минали 2-3 минути.

Психолог: 16-годишният Георги не е бил убит от хулигани

Проверено е алибито на над 10 души от близкото обкръжение на Георги. Разпитаните като свидетели са в пъти повече, но нищо от думите им засега не води към надеждна следа.

Криминалистите вече повече се насочват към версията, че Георги не е познавал нападателя си.

"Ако е знаел нещо за него, не го е казал по телефона най-вероятно защото не е осъзнавал, че е ранен смъртоносно. Другата хипотеза, която до момента не се подкрепя от обективни данни, е, че не е искал да го издаде", смята криминалист.

Разкрития около убийството на Георги в Борисовата градина

Въпреки че разследването боксува, полицаите не губят надежда, че може да хванат убиеца. От смъртта на Георги мина седмица, но ако хората, които са били в района в деня на убийството, помагат на полицията, може да имаме шанс, каза магистрат.