Нови разкрития около убийството на Георги в Борисовата градина
Нови разкрития около убийството на Георги в Борисовата градина / снимка: БГНЕС

16-годишният Георги Игнатов е намушкан на 2 метра от пейката, на която го открила приятелката му Лора, пише "24 часа". Момчето е било до металната ограда на конната база в Борисовата градина, когато е прободено смъртоносно с нож.

Два дни след убийството на Георги криминалисти продължиха да възстановяват събитията от 2 юни на мястото на инцидента с помощта на негови приятели.

На голям периметър от мястото на убийството са иззети десетки предмети, включително и бутилки. Намерени са следи и от маратонки, които не са на Георги, но още не се знае дали са на извършителя на убийството му. На полянката под дърветата и зад храстите редовно се събирали различни групи младежи.

При сблъсъка с нападателите си Георги Игнатов е бил прав до металната ограда, точно на ъгъла до алеята, която води към стадион "Васил Левски". Часът е бил малко след 11,30 на 2 юни.

След удара Георги е извадил мобилния си телефон. Обадил се на приятелката си Лора, с която имали среща в Борисовата градина и казал, че е ранен.

Момчето вече е започнало да губи кръв. Направило е няколко крачки, за да стигне до двете пейки, които са една срещу друга и са преместени там от алеята.

Легнал е на пейката, която била обърната към бул. "Драган Цанков", за да чака медицинска помощ. В тази поза е намерен трупът от Лора и приятелят му Константин, които останали на мястото, за да чакат линейката.

В същото време нападателят и помагачът му са се оттеглили от местопрестъплението по алеята между конната база и бившия стадион "Юнак", където разследващите хвърлиха най-много усилия, за да търсят хладното оръжие, с което е убит.

Металната ограда, до която е намушкан Георги, е на два метра от пейката, където е открит.

Според в. "168 часа" ножът, с който е прободен ученикът, най-вероятно е тип "пеперуда" с острие от 13 см, а ударът е бил много силен.

Георги и приятелите му често се събирали в Борисовата градина преди училище. На 2 юни преди 12 ч, когато е убит, Георги е бил сам.

Разследващите са поискали записи от още 2 камери в Борисовата градина, където може да са снимани предполагаемите нападатели на Георги.

16-годишният Георги намушкан заради любовна драма?

Приятелите на Геш, както го наричат помежду си приятелите му, призоваха във фейсбук да не се спекулира със случая и да не се пишат постове с предположения за това, което се е случило. Според тях версиите "спор за момиче" и "скандал заради футбол" са изключени.

Още от деня на убийството от МВР работят и по версията за случаен конфликт на Георги с друга компания.