16-годишно момче беше наръгано смъртоносно посред бял ден в Борисовата градина в София. Местопрестъплението е само на 50 м от оживена улица. 

Тялото на 16-годишният Георги е намерено на пейка в парка малко след 12.00 ч. на обяд от приятелката му Лора. Момчето е било намушкано само веднъж в областта на сърцето. Заподозрян и задържан все още няма. От полицията отказаха какъвто и да било коментар.

Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина

Ножът, с който е намушкан Георги също не е намерен, въпреки че в продължение на 4 часа полицаи с метал детектори търсеха оръжието. Няколко души са заведени в полицията за разпит. Те е трябвало да се видят с Георги същия ден на същото това място, на което обичайно се събирали.

Мия Димитрова от Нова телевизия единствена разговаря с Константин, най-добрия приятел на убития Георги.

Една от основните версии на разследващите и на най-добрия приятел на Георги е, че 16-годишното момче е намушкано заради любовна драма. Враждата между него и претендента му за Лора била ясна на всички, защото воювали публично във Facebook. „Георги беше изнервен, друго момче сваляше гаджето му”, сподели той.

Втората версия за убийството е вражда между Търговско-банковата гимназия, където учел Георги и Строителния техникум, в който учела неговата приятелка. Учениците и от двете гимназии често се събирали в Борисовата градина.

Третата версия е футболно хулиганство и война между ултраси на ЦСКА и Левски. Най-добрият приятел на момчето обаче обясни: „Той не ходи по мачове, няма общо с тези неща”. „Никой на нашата възраст не може да направи такова нещо. Още не мога да го проумея, че наистина се е случило”, добави момчето.

Няма камери на мястото, където е убито 16-годишното момче

В. „Стандарт” твърди, че Георги е имал среща с приятелката си Лора във фаталния час, в който е бил намушкан с нож на пейка в Борисовата градина. Момичето също било в девети клас на училището.

Изданието посочва, че в СДВР вече са започнали разпити на момче и момиче, свързани с убийството.

В района няма охранителни камери. Полицията все пак ще провери камерите пред паркинга на БНР, на входа на метрото и по алеите в Борисовата градина, за да види дали убиецът на Георги е заснет след извършеното престъпление.

След убийството на Георги, Търговско-банковата гимназия в София е в шок. Приятели, съученици и учители не могат да проумеят случилото се.

Източник: Novanews.bg