Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина
Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина / снимка: Dariknews.bg, архив
Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина
80200
Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина
  • Откриха мъртво 16-годишно момче в Борисовата градина

Труп на 16-годишно момче беше намерен в Борисовата градина в столицата. Тялото е било на пейка в парка, която се намира в непосредствена близост от метростанция „Васил Левски".

Момчето е учело в столичната търговско-банкова гимназия.

Около 12 часа днес е подаден сигнал в полицията от случайно минаващо момиче. Тялото на 16-годишния Георги Игнатов е било на една от пейките, намираща се на няколко метра от станцията на метрото.

Въпреки че районът е оживен, към момента полицията не е установила преки свидетели на престъплението. В тази част на Борисовата градина няма и камери, обясни за Дарик шефът на дирекция „Сигурност" в СО Красимир Димитров.

16- годишният Георги е ученик в столичната търговско-банкова гимназия. Класът му е трябвало да има часове във втора смяна, но децата са били освободени от занятия, веднага след като се е разбрало за убийството. По тялото на младежа са открити рани, най-вероятно в следствие на пробождане с нож.

Криминалистите, които проведоха няколкочасов оглед на мястото, претърсиха района за оръжието на престъплението, но по неофициална информация то все още не е намерено.

Разпитани са били родителите на тийнейджъра, както и негови съученици и приятели. Засега няма официална версия за мотива на убийството, както и заподозрян извършител.