Нашето мнение е, че няма как да се доверим на "Има такъв народ" (ИТН) с оглед на всичко това, което сме видели. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът Георги Георгиев, нечленуващ в парламентарна група (ПГ). Коментарът му беше във връзка със съставянето на правителство с мандата на "БСП за България", от което част да бъде и ИТН. Георгиев беше депутат от ПГ на ИТН, но с други свои колеги напусна, след като партията на Слави Трифонов се оттегли от кабинета "Петков".

"По-скоро предпочитам ИТН да подкрепят правителството, не да участват в него. Не считаме, че те ще се променят", каза Георгиев. Нека не забравяме, едни хора участват в преговорите от името на ИТН, решенията не се вземат от тях, взимат се на друго място, коментира още той. 

След преговорите между БСП и ИТН: Положителни сигнали за съставяне на кабинет (ВИДЕО/СНИМКИ)

Относно подкрепата за нов кабинет Георгиев каза, че трябва да се видят номинациите за премиер и евентуално за министри. Те очакват и приемането на антикорупционното законодателство.

За да има успех и ние да подкрепим едно бъдещо управление, ключови са законите, свързани с борбата с корупцията – изменението на Закона за съдебната власт, Законопроекта за противодействие на корупцията и избора на председател на антикорупционната комисия. По думите на Георгиев условието за подкрепа е тези закони да бъдат приети преди да има номинация за премиер.

В сряда предстои срещата на "БСП за България" с независимите депутати. Преди това левицата ще се срещне и с "Демократична България". Представителите на "БСП за България" вече разговаряха с "Продължаваме Промяната" и ИТН.
БТА