Гайдарски: С пироговци не преговарям вече!
Гайдарски: С пироговци не преговарям вече! / Снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски беше категоричен, че няма да има повече промени в Борда на директорите на „Пирогов”. Той заяви още, че няма намерение занапред да участва в преговори със стачниците.

Министърът каза, че не се притеснява от възможността за ефективна стачка в "Пирогов" в петък. „Казал съм, че с тях не преговарям вече, защото всеки път, когато решим нещо, те си променят становището”, заяви Гайдарски преди началото на разширеното заседание на парламентарната група на Коалиция за България с Изпълнителното бюро и с министри и заместник-министри от квотата на левицата.

В отговор на въпрос за искането на протестиращите в управителния орган на "Пирогов" да няма хора, които са били членове на ръководното тяло от 1990 година насам, Гайдарски заяви, че в България няма закон за лустрация и когато има такъв, той ще го изпълни.

Попитан нужен ли е "Пирогов" на страната, министърът на здравеопазването каза, че "Пирогов" ще съществува и когато той вече не е министър, но не и във вида в който е, защото така не може да продължи. Тези, които искат в момента да стачкуват, го водят към пропаст, допълни Гайдарски. Той потвърди, че продължава да смята, че протестите са под политически натиск, но отказа да каже под чий.