Гайдарски открива обновени бази в болницата „Царица Йоанна”
Гайдарски открива обновени бази в болницата „Царица Йоанна” / снимкa: Sofia Photo Agency
Днес министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще открие две обновени лечебни бази в Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна”. Това са ремонтираните Клиника по гастроентерология и Отделение по физиотерапия и рехабилитация. Ремонтът и обзавеждането на двете нови лечебни бази са на обща стойност 850 000 лв.

Клиниката по гастроентерология е оборудвана с нова съвременна апаратура. Клиниката е най-голямото и с най-широки възможности гастроентерологично звено в страната. Годишно в нея се диагностицират и лекуват над 1600 пациенти, много от които са тежки и проблемни случаи.

Над 5000 пациенти обслужва годишно Отделението по физиотерапия и рехабилитация. С обновяването на двете бази значително се подобряват възможностите за работа в тях, създават се условия за повишаване качеството на медицинското обслужване в тях.

Проф. Радослав Гайдарски ще бъде удостоен със златен медал на Българския червен кръст.

Медалът се връчва за значителния принос на проф. Гайдарски в развитието и разширяването на партньорството между двете институции, за съдействие при реализирането на хуманитарните програми на Български червен кръст и по повод седемдесетгодишния му юбилей.