По думите му вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен
Зам.-председателят на ИТН Филип Станев е категоричен, че няма да върнат празна папка на президента Румен Радев в петък. 

„Вторият вариант на предложения от ИТН кабинет не е авариен. Така или иначе беше необходима известна редакция, защото знаете, че предишният кандидат за премиер няма да бъде такъв. Той си беше избрал част от бъдещия управленски екип", заяви в студиото „Здравей, България" Станев.

Според него разграждането на „модела ГЕРБ” или така нареченото „изчегъртване” може да се случи само ако се извършват конкретни практични дейности в изпълнителна и законодателна власт. 

На въпрос дали „Има такъв народ” ще получи подкрепа за Момчил Иванов, предложен за правосъден министър и за Петър Илиев - кандидат за вътрешен министър, Станев заяви следното:

Петър Илиев е сред имената на министрите и в кабинета на Пламен Николов

„Този въпрос трябва да бъде зададен към нашите бъдещи партньори. Ще видим как ще гласуват в пленарна зала. Истината, е че Конституцията повелява кабинетът да се гласува анблок”, отговори зам.-председателят на ИТН.

„Има такъв народ“ представи предложението си за кабинет

„За нас е важно всички ние, които сме част от този действащ български парламент, да престанем да си разменяме реплики през медиите и социалните мрежи. Трябва да престанем да се фиксираме върху някакви изтървани в публичното пространство реплики. Крайно време е това да спре", допълни Филип Станев.

По думите му какво ще се случи с този кабинет ще реши българският парламент. 

Вижте целия разговор във видеото.