Емилия Масларова пристига на посещение в Ловеч
Емилия Масларова пристига на посещение в Ловеч / netinfo

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е на посещение днес в Ловеч. Тя ще посети Защитеното жилище и Дневния център за възрастни хора с тежки психически заболявания в града.

От 19.30 часа министър Масларова официално ще открие реализираното по проект „Красива България” специално осветление на скалните венци над река Осъм.Проектът е на стойност близо 187 хиляди лева, от които 93 хиляди лева са осигурени от общината. Над вратата на крепостната стена над Ловеч е монтирано цветно осветително устройство тип „търсещ прожектор”. Между зъберите на крепостните стени има допълнителни светлинни ефекти. Монтиран е и специализиран прожектор за проектиране на предварително изготвени образи и картини върху повърхността на стената. С новата техника вечерта ще бъде представена композицията от светлинни ефекти „Ловеч – звезден град”.

Проектът е естествено продължение на реализираното ефектно осветление на Ловешката крепост през 2005 г., на паметника на Левски и Покрития мост през 2007 г. Идеята е чрез светлинните ефекти да се осъществи връзка между крепостта, Покрития мост, хълма Стратеш и централната градска част.